Integritetspolicy - Elcykelkompaniet
Experter på elcykel
Sveriges största sortiment på elcykel
Kundnöjdhet i fokus

Integritetspolicy

Inledning och bakgrund

Ifrån och med den 25 maj 2018 finns det en dataskyddsförordning i EU som kallas GDPR. Denna förordning ställer högre krav på hur vi som företag hanterar dina personuppgifter. På Elcykelkompaniet värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid att hålla en hög nivå av dataskydd. För att du ska känna dig trygg i vår hantering av dina personuppgifter har vi därför tagit fram en ny integritetspolicy som visar hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enighet med gällande lagstiftning.
Integritetspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut samt skyddar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Integritetspolicyn gäller då Elcykelkompaniet tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till köp, serviceärenden och övrig kontakt, som besök på webbplats.

Hantering av personuppgifter och cookies

Som användare eller besökare av vår webbapplikation/sajt accepterar du de riktlinjer som beskrivs i dessa villkor och samtycker till den behandling av personuppgifter som beskrivs i denna integritetspolicy. Vi har som avsikt att vara transparenta med hur din information används.
Elcykelkompaniet använder cookies på vår webbplats och samlar in vissa personuppgifter om besökarna där. Här kan du läsa om vad cookies är, vilka cookies vi använder och vad de används för.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textbaserad fil med information om din navigering på en sajt. Förstapartscookies är cookies som är satta på sajten av den som ansvarar för sajten och tredjepartscookies är satta av någon annan.

Varför vill vi samla in uppgifter?

Det finns en rad olika anledningar till att vi samlar in och använder dina personuppgifter: dels för att förbättra och anpassa våra produkter och tjänster och dels och för att samla in statistik om vår sajt så att vi kan göra den bättre för besökarna. Hanteringen baseras på det som i GDPR kallas för legitimt intresse, vilket betyder att vi använder informationen i marknadsföringssyfte för att informera dig om produkter och tjänster från oss. Då hjälper det oss om vi vet vad du visat intresse för och samtidigt slipper du få marknadsföring som inte är relevant för dig.
Du kan närsomhelst be oss ändra dina uppgifter, få ta del dem eller be oss ta bort dig helt från våra databaser. Du kan själv klicka på länken ”Avsluta prenumeration” i mail från från oss eller du kan maila oss om på info@elcykelkompaniet.se du vill säga upp prenumerationen.

Vilka uppgifter samlas in?

Typiska uppgifter är:
• Kontaktuppgifter, till exempel namn, e-postadress och telefonnummer.
• Användarinformation, till exempel hur du använder vår hemsida och våra tjänster. Det kan inkludera IP-nummer, typ av enhet och webbläsare och även information om hur du interagerar med på vår site, exempelvis vilka sidor du besöker och vad du klickar på.

Hur samlas uppgifterna in?

De vanligaste sätten för oss att få in uppgifter är att du själv väljer att delge dem i ett formulär eller att vi får in dem via cookies. Cookies gör att vår webbserver känner igen dig och automatiskt tar fram de uppgifter du registrerat tidigare så att du slipper ange dem igen, vilket sparar tid, ger bättre funktionalitet och en smidigare användarupplevelse.

Vilka cookies används på vår webbplats och sociala medier och varför?

Google Analytics

Vi använder Google Analytics för att samla statistik om hur vår hemsida används. Här lagras uppgifter om IP-adress, typ av webbrowser och samt cookieinformation som du valt att dela med Google. Läs mer om annonsering via Google och hur du kan ändra dina annonsinställningar för att inte ta emot anpassad marknadsföring.

Facebook Pixel (tredjepartscookie)

Vi använder Facebook Pixel för att analysera effektiviteten av annonsering, för att skapa anpassade målgrupper och optimera annonseringen. Läs mer om annonsering via Facebook. Du kan välja att inte ta emot anpassad marknadsföring genom att ändra dina annonsinställningar när du är inloggad på ditt Facebook-konto.

Är det lagligt att vi lagrar cookies och hanterar dina personuppgifter?

Vi lagrar cookies och behandlar dina personuppgifter som vi beskriver ovan – med samtycke från dig. Samtycket lämnar du i samband med att du går in på vår sajt.

Kan jag vägra cookies?

Du kan själv stänga av cookies i din webbläsares inställningar. I vissa webbläsare kan du antingen blockera alla cookies, acceptera förstapartscookies, eller radera cookies varje gång du stänger ner din webbläsare.

• CHROME
• SAFARI
• FIREFOX
• INTERNET EXPLORER

Tänk på att vissa av tjänster kanske inte fungerar som de ska om du väljer att radera eller blockera cookies.

Vilka kan vi dela dina personuppgifter med?

Vid köp på vår webbplats samlas dina personuppgifter in av den tredjepart som är vår betalningsleverantör. Vi har klarnas betalningslösning på elcykelkompaniet.se. Klarnas integritetspolicy hittar du här:

Klarnas dataskyddsinformation

Elcykelkompaniet kan överföra dina personuppgifter till godsutlämnare som i sin tur bara har rätt att behandla dina personuppgifter för Elcykelkompanoets räkning. Vi vidtar alla tekniska, legala och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert.
Elcykelkompanmiet kan också lämna ut dina personuppgifter till myndigheter om vi är skyldiga att göra det. Slutligen kan vi komma att överföra dina personuppgifter till en potentiell köpare ifall hela eller delar av Elcykelkompaniet verksamhet skulle avyttras.
Dina personuppgifter kommer endast att behandlas inom EU/EES.

Vad har jag för rättigheter?

Du har:

• Rätt till tillgång/registerutdrag: rätt till information om vilka personuppgifter som behandlas, syftet med behandlingen, du har rätt att veta vilka andra som tar del av dina personuppgifter och hur länge vi sparar dina personuppgifter.

• Rätt till dataportabilitet för personuppgifter som behandlas på automatiserad väg, och som grundas på ditt samtycke eller på ett avtal där du är part. Det betyder att du har rätt att begära en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat och läsbart format.

• Rätt att begära att Elcykelkompaniet korrigerar felaktig information om dig själv.

• Rätt att begära att vi raderar dina personuppgifter.

• Rätt att när som helst invända mot att vi behandlar dina personuppgifter för direktmarknadsföring. Om du invänder ska vi upphöra med all direktmarknadsföring till dig, utan onödigt dröjsmål.

• Rätt att klaga på hur vi använder dina personuppgifter till Datainspektionen.

Fullständig information om dina rättigheter hittar du på Dataskyddsförordningen, Avsnitt 3–5.

Kan ni göra ändringar i Integritetspolicyn?

Ja. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy, och eventuella ändringarna kommer att aviseras på elcykelkompaniet.se.

Informationssäkerhet

Elcykelkompaniet ser allvarligt på informationssäkerhet och är angelägna om att dina personuppgifter behandlas säkert. Vi hanterar all information i enlighet med etablerade säkerhetsstandarder och rutiner för att kunna skydda den mot obehörig åtkomst, ändring, spridning och förstörelse.

Vem är personuppgiftsansvarig och vad innebär det?

Elcykelkompaniet Sisjön AB är personuppgiftsansvariga för behandling av dina personuppgifter på vår sajt. Att vara personuppgiftsansvarig innebär att vi måste se till att du är medveten om att vi samlar in dina personuppgifter, hur vi gör det och varför. Vi ser även till att du kan begära att få dina uppgifter ändrade, begränsa hur vi använder dina uppgifter, begära ut de uppgifter vi har om dig eller använda rätten att bli helt raderad från våra system. Vi delar inte dina uppgifter till tredje part utan att du själv har godkänt detta.

 

Elcykelkompaniet

Elcykelkompaniet Sisjön AB
Stora Åvägen 7
43634 Askim
Org. nr: 559055-9174

 

Har du frågor om dina personuppgifter?

Kontakta info@elcykelkompaniet.se

Vår webbplatsadress är: https://www.elcykelkompaniet.se